Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги , имам въпросче ... На един приятел на неговата 156-ца му отказаха парктроника и копчетата на задните врати за стъклата , в смисъл от пред централната конзола ги сваля и дига а от зад не става .. и тези двете неща в един ден ? какъв може да е проблема ? нещо по тоците ? или
    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Има едно копче на шоферската врата, което заключва задните стъкла - отпред можеш да ги вдигаш и сваляш отзад не.Може да го е натиснал без да иска.За парктроника не знам.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Има едно копче на шоферската врата, което заключва задните стъкла - отпред можеш да ги вдигаш и сваляш отзад не.Може да го е натиснал без да иска.За парктроника не знам.

Ми натискахме го натискахме го нищо не ставаше ... никаква идея защо така се е получило ..

Comment

• Колеги искам да поглезя алфата като претапицирам волана.В някоя тема бях попадал на снимки с вариянти с алкантар ако знаете темата пуснете линк,че не мога да я намеря.Алфата е 147.
          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Да ви питам аз..колата е от подписа. Имам парктроник ама някой знае ли как се вкючва и т.н. (не че ми трябва) просто искам да знам дали въобще може да се вкючи и т.н. Колата си е обсужена повече от колкото ми се иска да си призная. Информативно само ако някой знае
            147 1.6TS 2005 120bhp.
            The beauty is real...you just have to find it!

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
              Ми натискахме го натискахме го нищо не ставаше ... никаква идея защо така се е получило ..
              Ви извадете панела с копчетата от шоферската врата вижте дали някой куплунг не е излязъл, другия вариант е задните копчета да са дали фира ма пък и двете едновременно малко вероятно.Просто извадете едно копче от предната врата и го сложете на някоя задна ако тръгне значи е копчетата ако не, незнам схемите как са.Щом и парктроника е дал фира заедно с тях може и някакаво тнтм да е сътворено знам ли.При мене копчетата на задните врати сдадоха багажа ма едно по едно в рамките на година.

Comment

Ви извадете панела с копчетата от шоферската врата вижте дали някой куплунг не е излязъл, другия вариант е задните копчета да са дали фира ма пък и двете едновременно малко вероятно.Просто извадете едно копче от предната врата и го сложете на някоя задна ако тръгне значи е копчетата ако не, незнам схемите как са.Щом и парктроника е дал фира заедно с тях може и някакаво тнтм да е сътворено знам ли.При мене копчетата на задните врати сдадоха багажа ма едно по едно в рамките на година.

Ми не знам днес сваляхме корите и гледахме но не сме разменяли копчетата .. ако трябва да съм честен малко ме е страх да барникъм но според мен копчето за заключване може да се е прецакало на заключено че той постоянно ги държи заключени ..

А за партроника дали има бушон за него и той да е изгорял ?

Comment

• Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
                  Колеги искам да поглезя алфата като претапицирам волана.В някоя тема бях попадал на снимки с вариянти с алкантар ако знаете темата пуснете линк,че не мога да я намеря.Алфата е 147.
                  С алкантра не ти препоръчвам....на третия завой ще си го промазал.....
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Ми е виж тука http://clubalfaromeo.com/forum/showp...7&postcount=44 какво има в копчето за стъклата, няма какво да му прецакаш освен да счупиш двете пъпки на бутончетодето го цъкаш, демек горната част.Бутона за заключване на задните пък е съвсем елементарен, внимателно го разглабяш, може да е замърсен или някоя пластина да не прави контакт.Пък и форума е пълен с копчета на добри цени.Аз от тук си взех целия панел на шоферската врата.Ма земи един мултецет и мери на копчето за заключване влиза ли нещо и по важно излиза ли нещо.Не си спомням къде беше + и - ма ще се ориентираш.Не мога да ни кажа дали евентуално имат отделен препазител за задните стъкла.Имах едни схеми ма са на другия комп пък той е на ремонт.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                      Ми не знам днес сваляхме корите и гледахме но не сме разменяли копчетата .. ако трябва да съм честен малко ме е страх да барникъм но според мен копчето за заключване може да се е прецакало на заключено че той постоянно ги държи заключени ..

А за партроника дали има бушон за него и той да е изгорял ?
                      Колегa и aз го имaм същият проблем! При мен рaботеше, докaто в един момент не спряхa дa рaботят от зaд, сaмо от пред можехa дa се пускaт и дигaт, a отзaд не стaвaше! Копчето Lock зa зaключвaне кaкто и дa го нaтискaх, все не тръгвaхa, но поне знaм, че рaботехa и спирaхa докaто не спряхa...кaто откриеш проблемa ми кaжи, че моя е същият дa видя и aз дa го опрaвя!

Comment

Ми е виж тука http://clubalfaromeo.com/forum/showp...7&postcount=44 какво има в копчето за стъклата, няма какво да му прецакаш освен да счупиш двете пъпки на бутончетодето го цъкаш, демек горната част.Бутона за заключване на задните пък е съвсем елементарен, внимателно го разглабяш, може да е замърсен или някоя пластина да не прави контакт.Пък и форума е пълен с копчета на добри цени.Аз от тук си взех целия панел на шоферската врата.Ма земи един мултецет и мери на копчето за заключване влиза ли нещо и по важно излиза ли нещо.Не си спомням къде беше + и - ма ще се ориентираш.Не мога да ни кажа дали евентуално имат отделен препазител за задните стъкла.Имах едни схеми ма са на другия комп пък той е на ремонт.

Мерси много колега , сега събота и неделя ще го мъчим и ще пиша после да кажа какво е станало

Comment

• За колегите с проблема със задните стъкла

В шофьорската врата на бутона за блокировката трябва да се премери следното:

1 - На червените пинове (пин 1 от черната букса и пин 3 от бялата) трябва да има винаги +12V.
                          2 - На зелените пинове (пин 2 от черната и пин 4 от бялата) трябва да има +12V, когато блокировката не е включена.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• да се включа.
                            И моите задни отвреме на време работят. Но когато не работят , тогава и копчетата не светят. Аз за моите конкретно, открих, че проблема е в едно реле отдолу в ляво в мястото, където са бушоните на колата. И сякаш е някакси отзад набито, от задната страна на платката. като го понатисна и поразместя, и копчетата светват и джамовете проработват. Всъщност, аз задните въобще не ги ползвам.
                            Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                            Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                            Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• При мен е стрaнното, че от зaдните бутони не се смъквaт, но от шофьорските си рaботят и си смъквaм зaдните, a зaдните бутони все едно сa зaключени.....Нещо тоя бутон дa се е бъгнaл Look и aз не-знaм....ще видя кaкво ще нaпрaвите и aз дa се зaемa с тоя проблем, че искaм всичко дa рaботи кaкто трябвa!

Comment

• Hmm Явно има доста хора с този проблем ..

Comment

Working...
                                X